FLORISTERIA MORERA Avd. Catalunya, 35 Cerdanyola del Vallès SERVEI A DOMICILI
FLORISTERIA MORERAAvd. Catalunya, 35Cerdanyola del VallèsSERVEI A DOMICILI

POINSETTIA, PLANTA DE NADAL

FLOR DE PASQUA

 

La poinsettia és un arbust caduc de la família de les Euforbiàcies que, en estat natural pot arribar a assolir els tres metres d'alçada. Fulles senceres, oval lanceolades, amb un parell de dents laterals i un apical. Les seves branques acaben en un conjunt de diminutes flors grogues, envoltades d'àmplies bràctees vermelloses, que proporcionen al conjunt l'aspecte d'una única flor.


Originària de Mèxic, des d'on va ser introduïda a Europa, a finals del segle XIX, s'ha estès com a planta cultivada en totes les regions de l'hemisferi nord, on s'ha convertit en un símbol del Nadal. De l'espècie originària amb bràctees grogues, s'han obtingut nombrosos conreessis que presenten diferents tonalitats, des del rosa, al crema o groc.

 

Normalment s'utilitza com a planta d'interior, encara que també pot cultivar en exteriors amb clima càlid. En el primer cas, no sol aconseguir més de 80 0 90 cm. Plantada a terra, si el clima l'afavoreix, pot arribar als 3 m.

FLORS

 

Encara que es pensa que les flors són les "fulles" de color vermell, en realitat les autèntiques flors són grogues, molt petites i poc cridaneres. Aquestes estan envoltades per una espècie de fulles, normalment de color vermell, que són, en realitat les bràctees Les flors apareixen a finals de novembre i es prolonguen fins a meitat d'abril, encara que tenen la seva floració màxima en Nadal, per la qual cosa se ​​la coneix com a estrella de Nadal. Per prolongat de la seva floració també se la coneix com a flor de Pasqua

REG

Mantenir un reg adequat és la feina més delicada en el manteniment d'aquesta planta. La sequedat del terreny, juntament amb la manca d'humitat ambiental, fa que les fulles comencin a esgrogueir per les puntes i, més tard, acabin per assecar-se i caure. D'altra banda, un excés d'humitat fa que la planta es podreixi.


El millor és proporcionar-li una humitat ambiental alta, per això evitarem al màxim les estufes o les calefaccions. Si això no és possible, haurem humidificar l'habitació amb un vaporitzador, sempre evitant no humitejar les fulles, el que afavoriria l'aparició de fongs. Un truc molt convenient és col·locar un bol d'aigua sobre l'estufa o prop del radiador perquè la seva evaporació augmenti la humitat ambiental.


Quant al terreny, evitarem entollar la planta per evitar que es podreixi. El més convenient seria fer regs més habituals i en menor quantitat mentre l'exemplar es trobi en creixement vegetatiu. És convenient deixar assecar el terreny entre reg i reg. Si tenim la planta dins d'un bol, evitarem que l'aigua arribi al test. Una bona solució consisteix a posar un llit de pedres de riu i col·locar el test sobre. Després afegir aigua al bol sense que sobrepassi per sobre de les pedres. D'aquesta manera absorbirà la humitat sense que es facin malbé les arrels.


Un mal reg és la causa principal de la mort de la majoria dels exemplars. Si veiem que les fulles presenten un aspecte negrós amb signes de podridura, abandonarem el reg, podarem bé l'exemplar i el deixarem en un lloc ombrívol, esperant que torni a brollar la pròxima temporada.

Ambient i exposició

És una planta que prefereix un emplaçament lluminós i càlid. Atès que procedeix del clima càlid mexicà, prefereix que l'ambient no sigui fresc. La temperatura ideal es situaria al voltant dels 18 º C mentre es troba en floració. Quan les fulles hagin caigut, si volem mantenir perquè floreixi la pròxima temporada, haurem guardar-la en un lloc més fresc que, en tot cas, no hauria de baixar dels 15 º C.


No suporta el sol directe, excepte a l'hivern. Mentre està creixent, és important allunyar-la dels raigs directes del sol que cremarien les seves fulles. Un emplaçament amb molta llum però indirecta seria el més convenient en aquest moment.

 

Si la posem en un lloc fosc, la falta de llum fa que les fulles perdin color i l'exemplar quedi com " pàl·lid ". Tampoc li agraden els corrents d'aire i el canvi brusc de temperatures així com els canvis d'emplaçament que normalment acaben per fer que li caiguin les fulles.

 

Si tenim un exemplar en creixement, un bon truc per forçar la floració és limitar la quantitat de llum que rep. Així a la tardor no hauria de rebre més de 10 hores diàries de llum. Podem aconseguir-ho si tapem la planta amb alguna bossa de paper - no de plàstic perquè no respiraria bé.

Propagació i cura

Es poden obtenir nous exemplars a partir d'esqueixos, encara que normalment aquest mètode sol tenir poc èxit, per això el millor és comprar els exemplars produïts en viver.


Encara que en molts casos solem desfer d'elles després que ja hagi perdut les seves bràctees, podem aconseguir que aquesta torni a créixer i florir la pròxima temporada. Per això el primer que farem, després que se li hagin caigut les primeres bràctees, la podarem tota, deixant que les tiges tinguin només uns 10 cm de longitud. Després, la col·locarem en un lloc més fresc, on pugui donar-li la llum i la regarem molt poc. Passat l'hivern, amb l'arribada de la primavera, la trasplantarem a un test més gran i la regarem bé perquè pugui produir brots nous. Cada 15 dies li afegirem abonament líquid aprofitant un dels regs i, quan les noves tiges hagin assolit uns 9 cm, tallarem els vells. En arribar la tardor, podem aplicar les cures generals, a més de forçar el creixement amb el control de la llum, tal com s'ha explicat anteriorment. Així esperarem que torni a florir.

Terreny, abonament i malalties

Prefereix un terreny ric en humus amb un pH al voltant del 5,5. Una terra de jardí amb una mica de torba podria ser adequada. L'abonat es limitarà a l'època de creixement, en cas de mantenir una planta d'una temporada per l'altra. Sent així, afegirem cada 15 dies una petita quantitat d'adob líquid en els regs des de meitat de primavera fins a finals d'estiu. Si no volem mantenir en un pròxima temporada no farà falta afegir cap tipus d'abonament.


És una planta molt resistent a les malalties. El principal perill són els fongs que es desenvolupen quan les condicions de reg no són les adequades.

CASA FUNDADA EL 1945

     NADAL 2019  

CASA'T AMB NOSALTRES

Ofertes

BOUQUET Romàntic amb caixa de bombons i servei a domicili BOUQUET Romàntic amb caixa de bombons (servei a domicili inclós a Cerdanyola) pvp: a partir de 40 €
Centre d'Orquidea blanca i roses amb servei a domicili Centre d'Orquidea blanca i roses (servei a domicili inclós dintre de Cerdanyola) Pvp: a partir de 75€
Centre de Plantes variades amb Bromelia Centre de Plantes variades amb Bromelia (servei a domicili no inclós) Pvp: a partir de 39€

Contacta'ns

FLORISTERIA MORERA
Avinguda Catalunya 35
08290 Cerdanyola Del Vallès

 

info@floristeriamorera.net

Teléfono: +34 936921189 

Deixa el teu missatge.

HORARI:

Dilluns 17h-21h

Dimarts a Dissabte 10-14h a 17-21h

Servei a domicili

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK

Demo Floral

Demostració de Moia Detalles

Per consultar l'article accedir a Arte Floral Revista CLIP.

Associacions

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© FLORISTERIA MORERA

Página web creada con 1&1 IONOS Mi Web y diseñada por Inno-Smart Barcelona.

Llamar

E-mail

Cómo llegar